12-03-2009-Congratulation

Hari nie keputusan SPM keluar adik aku tak sabar nak gi ambil keputusan dia.Tadi aku tepon dia tak angkat..Tak berapa lama kemudia tepon aku berbunyi no kampung..aku dah agak, mesti dia..

aku: ellooooo

adam : kak teh adam dapat 4A -2 B- 3C

aku : Alhamdulillah......kak teh tau adam boleh...

adam : kak teh adam siap dapat sijil dari akauntan negara lagi...top student kat sekolah..5 org
terpilih..(aku dengar suara dia happy sgt2)

aku: Bagus....bagus dik..

adam : lesen kerete pun dah lulus gak (sebenarnya hari nie adam ada test kete...test kete pun
dah lulus...)
aku : ok la tu..susah -susah dulukan...tengok 2..2 sekali ko dapat best kan...(sebenarnya..masa
aku balik kpg hari tu dia bagi tau kat aku dia takut sgt...dah la result keluar..test kete
pulak..takut result tak bagus..test kete tak lulus....)
adam : ok lah kak teh nanti bagi tau kat abg.sam tau..kirim salam kat dia sekali...

aku: Ok ko kirim salam kat semua tau..bye..


Nie kisah adik aku yang paling kecik & paling manja...nama dia Mohd Adam.Biasala tukan..anak bongsu..manja tu lebih la....tahun lepas dia ambil SPM tadi result dah keluar excited dia nak bagi tau kat aku dia sucsess.Alhamdulillah lega aku dengar,syukur sgt2 dapat top student kat sekolah dia.Maklumla ketua pengawaskan..mesti la kena bagi contoh yang baik..dan harapan sekolahkan....Aku memang bangga sgt la dgn dia..sekarang dia dah habis sekolah dah lulus SPM nak pikir hala tujunya je la nie..aku suruh dia pikir2 kan dulu..apa yang agak sesuai dgn dia.Apapun hari nie aku bangga,hepi,syukur aku dapat bayangkan hepinya mah abah masa nie.Mesti bangga anak dia jadi top student..u go adam..adam..!!!!!

3 ulasan:

lieya_latif berkata...

syukur....alhamdullillah....lepas ni boleh laaa concentrate tuk isi borang masuk U plak...minta2 ade rezeki...amin..........

adik lieya tahun ni baru nak SPM....tu yg bongsu laaa tu

Tinie berkata...

tahniah untuk ko..
kita pun rasa bangga kalu sedara mara berjaya kan..
aku pun tumpang vangga..boleh??

ai berkata...

Wahhhhhhhhhhhhh!! Tahniah Adam! Cerdiknya..mintak2 le anak2 kita sume cerdik camtu kan??..tahniah lagi skali utk adam.