21-07-2009-kerabu kobis..

KERABU KOBIS

bahan2
ikan bilis-digoreng dahulu
kobis-potong halus2
serai-potong nipis
cilipadi-ditumbuk
bawang besar-dipotong bulat2
garam secukup rasa..

cara2
tumbuk ikan bilis yang telah digoreng tadi bersama cili pada.kemudian gaul bersama kobis ,bawang besar & serai yang telah dipotong halus tu ya...kemudian masukkan garam secukup rasa.udah siap ringkas je...makan bersama nasi panas dan ikan goreng..hehehhehehehehhe harus la korang mencuba ya....


**hehehehhehe kobis nie aku angkut dari umah kakak iparku balance bakso. ahad besday opet hari tu...TIMA KASIH K.LONG.
untuk bed & fiza sedapkan sampai meleleh air mata ooo makan kerabu aku nie ..pedas nak mamposssssssss.

7 ulasan:

miss♥wahida berkata...

alamak sedapnye kerabu..tapi apapun nak mkn laksa kak ct buat..adui..dah ngences nie...

D.O.U.B.L.E...S berkata...

wahida
boleh bila nak mkn tu..cakap aje...

ai berkata...

OOOOOOOOO...camtu rupanya! aku yg baca ni pon penoh air liur dlm molot. apesal kau tak amik abis aritu?? gatai sungguh!

Nnt nk try test buat la..

[I][T][A] berkata...

mcm best jer kerabu kobis tu...

D.O.U.B.L.E...S berkata...

k.long..
malu la aku nak ambil habis...hehehhehe nanti ko cuba kak sedap...nie petama kali aku buat nie..hehehehhe tapi sam tak suka...

ita
memang best tak caya cuba ko buat...

sis_nita berkata...

dik..
thanks..
akak kopipes nehh..
ari minggu nak wat..

~~ciklinn~~ berkata...

hadoi doi doi...sedappnyer kak..simple n menarik utk cuba nie.. bahan2 lak ada semua kat umah nie