31-DEC-2008-SELAMAT DATANG TAHUN BARU

Aku mengharapkan berakhirnya 2008 nanti akan membawa pergi bersama seribu satu cerita suka dan duka..dan 2009 akan disambut dengan penuh keazaman,doa dan juga harapan agar segala impian dan cita2 yg tidak tercapai pada tahun 2008 nanti dapat diteruskan lagi...
New Year Comments

Sesungguhnya bg aku .tahun 2008 mencatat seribu satu cerita yg tidak pernah aku duga..yelaa..aku hanya manusia biasa..yg hanya mampu merencanakan sesuatu tetapi hanya Allah sahaja yg berhak menentukannya..Masih ada lagi impian & cita2 yg tidak aku kecapi pada tahun 2008 ini..terlalu byk..aku saja la yang tahu . tahun ini akan aku abadikan sebagai satu sejarah yg cukup bermakna dimana ia telah mengajar aku apa itu erti kebahagiaan..penderitaan..kejayaan..kegagalan dan kesabaran..tima kasih untuk sume insan yg pernah hadir dlm hidup aku selama ini yg telah mengajar aku apa erti semuanya itu..dan kini aku belajar untuk bersyukur kpd Allah dgn apa yg berlaku selama ini kerana dgn semua ini aku kini menjadi lebih matang, sabar dan berdikari.Aku mengharapkan tahun 2009 akan lebih bermakna lagi untuk aku dan keluargaku,INSAALLAH.

26-Dec-2008-Ustazah ANIS-Tinie ko ada ustazah aku pun ada gak


SOLEHANNYA anak sapa nie...
Anis nie dah ikut penyakit auntie dia


25-DEC-2008-BIRTHDAY QIQIN(ALONG)

Kek Birthday (QIQIN)

Happy birthday along.Mak Tam ,Pak Tam,Doakan semuga dipanjangkan umur dimurah kan rezeki.supaya menjadi anak yang solehan dan berjaya dlm hidup.AMIN.

Anak sapa nie..chumelllllll.....sgt.(Fawza)

QITIE + ANIS + DILAH + ANGAH + & ALONG

Terima kasih k.long sebab sudi jemput kami dtg ..dah la dtg bawa pewot & tekak aje.sedapp laksa & kurma ayam...walaupun agak cair sedikit...(jgn marah no) siap ta pau bawa balik lagi."ko nie mcm mak la". bestt sgt dapat duduk sekali sekala mcm tu kan..borak sampai tak sodarkan diri.nanti dtg umah aku lak yek.aku masak sodap2 tau.Untuk Kak Cik..nanti dtg umah siti tau...kita gelak sampai keras perut.Untuk along sorry na..tak dapat nak kasi hadiah..maklum la..maktam ko nie mkn gaji....gaji belom dapat..nanti maktam kasi na....bila tu ..tungguuuuuuuuuuuu.

24-DEC-2008-Aiman Suka AIR

Anak alien sapa ni
kepala besow rambut ciput

Aiman Kalau mandi suka sgt suka main air.



23-Dec-2008-ANIS DAH 7 TAHUN

*************TERKEJUT TAPI SUKA***************
Malam yang mengembirakan Anis....Bagun dari tido nampak kek..bestnya....yam..yam..yam sebenarnya macam nie cita,hari ni hari lahir dia..aku ni bercadang tak nak la buat apa2 party lagi nak tunggu gaji maklum la..aku nie mkn gaji..hujung2 bulan nie kan faham -faham je la.....tapi adik -adik aku ni sayang sgt kat dia...so buat la kejutan..lepas je m.lang dia balik keje terus dtg umah aku..bawa kek..masa tu dah dekat nak kul 12.. apa lagi Anis pun dah tido .dah kul 12 tu kami g la ramai2 masuk bilik dia..bawa kek ,tutup semua lampu..dia punya la tekejut bercampur gembira.bagun terus tiup lilin..anis-anis.lepas tu apa lagi kami ramai2 makan la kek.aku goreng keropok je..& buat air.tu je party yang tak dirancang.apa pun aku & sam mengucapkan terima kasih kat korang tau..Mak Lang,Imran,UMIE (Yang tak dapat dtg sebab g belojo jauh...(new zeland) badd,adam,gjie,fiza,zai & osman.Aku wakil dari anis pun nak ucapkan terima kasih kat Mak Lang,Uncle imran, Umie ,mak cik badd,Pak su adam,kakak gjie,kakak fiza,kakak zai & abg osman sebab bagi Anis kek & bagi Anis Hadiah Kotak agaib terima kasih.Anis Sayang Semua.

SELAMAT HARI LAHIR DARI AYAH,IBU,M.LANG,UNCLE ,UMIE ,MAK CIK,PAKSU, KAK GJIE,KAK FIZA ,KAK ZAI & ABG OSMAN.

Bagun dari tidur terus tiup Lilin
Berangan la tu...

Chumel ANAK IBU.Ibu tahu ANIS suka sangat kan..


Sedap Kek nie.


Kotak AGAIB...nampak kecil tapi ada banyak brg dlmnya...

Sedapppppp......

Ayah pun dapat gak Anis suap...

Nie la adik beradik aku...gjie,imran, osman..& yang hujung tu adik aku yang paling kecik ADAM.


Nie la Mak anis no 2.Dia sayang sgt kat anis (AISYAH)

MakCik Pun SAYANG anis jugak (badd adik aku yang belajo kat upm tu..doktor vet)


Anis betul2 la suap untuk uncle nie...(adik ipar aku imran-from pakistan)


Kata2 Nasihat dari Mak nye..


Imran nie pun sayang sgt kat dia...dapat dukong..dari uncle.(betuah anak ibu...)


Kata Nasihat dari mak cik la yang paling lama anis dapat..

Paksu pun sayang Anis jugak tau..Belajo pandai2

Ya ALLAH" besaqnya kak aku nie"..sampai tak berapa nampak aku kat belakang nie

Anak pompuan CHE LEM

Adik2 aku nie ptg nampak camera..mcm aku gak

cekak rambut,sepit rambut ,ating2,& yang jauh pensil dari Umie-(New Zeland)

gown putih

Adik AIMAN pun dpat gak dari Umie-selimut


Bukan nya anak je dapat wei...aku pun dapat gak..ni skirt dari sha(kakak aku yang belajo kat newzeland ) untuk aku...Thanks tau belikan i skirt nie.hadiah nie la yang paling mahal sekali dtg naik kapal terbang lagi...maklum la nak kasi kat org yang chumel pakai....(aku la...)hehehehehehe.

22-Dec-2008-Monday-Aiman & Bolanya..

Pandai tak aiman main bole??????
Ni la bola aiman ..M.lang yang bagi...Thanks M.Lang bagi bola kat aiman...
Wajah Aiman yang boring..tunggu ibu lambat sgt...siapppppp

Aiman pagi2 dah main bola...ni masa aku nak siap g keje..aku bagi dia baring & bagi bola kat dia supaya dia dapat diam..aku dapat siap dgn tenang..kalau tak aiman mesti nagis nak dukong ..dia sekarang mana boleh tengok aku pakai tudung...mesti nagis...nak mintak dukung..padai dah aiman ni..ibu mana boleh tinggal aiman,mana ibu g mesti ibu bawa punya la..ibu nak g keje pun ibu bawa gak...tapi sampai kat taska je la...Aiman kan Good Boy.Aiman ni sekarang dah pandai..mana nak sgt dia duduk dlm walker dia..nak org dukong je...aku nie malas ..susah aku nak buat keje tu pasal aiman nie pantang jumpa muka ayah dia....mesti nak minta dukong..sebab ayah dia rajin...dukong dia..bawa dia jalan2.aku tengok masa la..asyik bedukong je...mcm mana tak jadi keje la....

21-Dec -2008 Sunday -Balut Membalut

Gambar kurang jelas..diambil oleh anak tina ku..ANIS.Aku suka tak la berapa nampak wajah aku ala kabo gitukan......Walau pun kurang jelas...tetap gak nampak badan ku yang....bam..bam..nie...nie la keje aku ptg semalam membalut buku teks anak aku...maklum la buka sekolah dah tak berapa lama lagi....aku nie memang malas sikit nak balut membalut nie..aku beli je yang dah siap.tak yah nak gunting2 plastik...cepat.masuk je...

17-Dec-2008-Mc lagiiiiiiiii...

Pagi-pagi lagi aku dah sms kat boss aku bagi tahu aku mc hari nie...Sebenarnya aku pun tak tahu kenapa sakit sgt kepala aku nie..nak bagun pun rasa macam nak tumbang je.. dah la baru je ambil cuti nie pulak mc..mesti boss aku bengang je kan...tapi nak buat mcm mana bukan aku nak mc..tapi terpaksa..sorry tau boss..pagi tu aku bagun la jugak..sebab laki aku nak g keje..aku dah tak larat sgt aku suruh la..laki aku hanto aiman g taska.cian aiman..tapi ibu tak larat la sayang.Anis tak g...sebab dia dah beso sikit boleh menguruskan dirinya sendiri...so laki aku pun sebelum g keje hanto la aiman ke taska.aku sambung tido balik...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.lepas tu aku dengar anis dtg kejut aku cakap dia lapo....ya Allah tak sedar langsung aku cian anis kelaparan...tapi dia kata dia ade mkn coklat tapi tak cukup.aku apa lagi tel la adik aku yang tinggal berdekatan dgn umah aku..suruh dia dtg bawa anis g beli mkn...lepas tu adik aku pun dtg la...ngan laki dia.dia paksa aku bangun gak..g mkn dgn dia...bengong adik aku nie..aku dah cakap aku sakit kepala lagi nak ajak aku pergi mkn...paksa punya paksa ..aku bagun g mandi..rasa mcm segar sikit lepas mandi..aku pun ikut la dia g mkn.lepas tu kami balik.dalam perjalanan balik dari mkn..adik aku nie..bukan boleh tengok aku senang,..dia kata dia ingat nak ambil aiman dari taska.dia tak keje hari nie..dia nak jaga aiman..aku kata tak yah la..dia nak gak g ambil.lagi sekali aku bengang dgn adik aku nie..lepas tu g la ambil aiman.bawa balik.dah bawa balik bukan dia yang jaga ...aku jugak yang jaga cisss..tapi tak pa la....ade la gak masa aku dgn anak2 ku.kalu tak kul 6 nanti baru aku jumpa anis & aiman.cukup la..kalau nak cita panjang sgt sampai ke malam.nie je la..aku dapat kongsi sama2.sebab aku ni mana boleh 1 hari tak update blog aku nie...rasa mcm tak lengkap je.ok le ye...walaupun aku nie bukan la pandai mengarang,aku bab mengarang nie memang lemah.bedalje la..janji faham.

11 to 14 DEC-CUTI-CUTI MALAYSIA-LANGKAWI-

Dari lapangan terbang kl & lapangan terbang langkawi
Masa sampai ke lobby BERJAYA-Makan tengah hari...
Dalam Kapal terbang
Resorts yang kami tinggal.
Salah satu tempat yang kami pergi -CABLE CAR-

TASIK DAYANG BUNTING

cukup la setakat ini je yang dapat aku kongsi kalau nak update banyak sangat gambo yang diambil..jenuh tapi apa pun aku & Family happy sangat g bercuti disana.apa2 pun aku nak ucapkan terima kasih banyak2 kat Boss laki aku kerana sudi menaja percutian kami (company trip )boleh la aku anak beranak tumpang sonok..lain kali buat lagi tau Boss.



9-Dec-2008-Wet World

Ayah pun sonok gak main kat sini
Tia dah sama tinggi dgn ibu dah...
bawa anak2 g main kat wet world
Kakak & adik yang dah lama tak jumpa
Tia & Anis

Nie masa tia dtg sini kami g main2 kat wet world ...tak cukup masa nak bawa tia g jalan2 sebabkan esoknya tia dah nak balik...tak pa la tia ..nanti bila2 tia dtg lagi ibu bawa tia jalan2 lagi yek..semuga kita dapat berjumpa lagi macam nie best sangattttttttttttt.

4-Dec-2008-Sedih aku......

Bye ibu....anis boring la ibu kena tinggal sini..kenapa ibu asyik tinggal kami je...balik la buuuuuuuuuu.............
Ibu jangan tinggal aiman...aiman tak nak tinggal ngan cikgu nie.....


Sedih pulak aku tengok anak2 aku tapi nak buat cam mana sayang-sayang oiiii..ibu keje...nanti ptg ibu g ambil tau.jaga diri baik2.Ibu sayang anak2 ibu..

Aiman ikut apa kakak dia cakap....percaya ? saksikan:-gambo agak kalam babut sikit..sebabnya dirakam sendiri oleh kakaknya Nur anis....

video

3-Dec-2008-Aiman 5 Bulan

Dah pandai meniram..lepas tu angkat badan tinggi2 mcm nak merangkak.Tapi Kepalanya tetap tidak Berambut..sedia maklum..
Ciannya anak ibu...pagi-pagi bagun dah sedu yek..dah beso dah anak ibu nie..takpa sayang sedu tu nak beso..kata org la....

HARI NIE GENAP LA UMUR AIMAN 5 BULAN..DAH LIMA BULAN DAH ANAK IBU NI KAN..5 Bulan aiman dah pandai meniram,dah nak angkat badan mcm nak merangkak..minum susu botol beso..tengoh ayah dah pandai nak minta dokung...siap sua tangan lagi tau...dan naik walker dah kedepan kebelakang...dah boleh jalan mengunakan walker kesana sini...itu berkembangan aiman ..semasa umur aiman 5 bulan....pandai anak ibu nie